Fotograf | Oana Sauca

Ce este “ROyal” ?

“ROyal este o colecție de modă inspirată din stilul și farmecul Reginei Maria, ce poate fi privită ca o poveste care transminte un mesaj. O personalitate atât de puternică ca a Reginei Maria a avut nevoie de un stil pe măsură. Regulile vestimentare pentru membrii caselor regale sunt foarte stricte. Cu toate acestea, regina a reușit să-și creeze un stil propriu care iese din rigiditatea perioadei respective, dar care nu-i stirbește noblețea” ne spune Mădălina Ioana Giogu.

Mădălina este o tânără creatoare de modă, tehnician în arte textile, proaspăt absolventă a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti- Sectia Moda, iar colecția Royal este rodul anilor de studiu, impletiți cu pasiunea pentru istorie și mai ales pentru rădăcinile monarhiei românești, realizată sub îndrumarea Profesor coord. Lector Univ. Dr. Alina Maria Griga.

Fashion photography, fine art , oana sauca

Ei bine…povestea vestimentară alcatuită de Mădălina, m-a inspirat să creez la rândul meu o serie de imagini care intenționează să surprindă acel spirit unic, atemporal și totodata avangardist ce o definea pe regina Maria.

Fashion photography,fine art, oana sauca

Mădălina a fost foarte draguță lăsându-mă să aleg și să combin piesele vestimentare din colecția ei, după inspirația mea. Regret însă că nu am reușit să surprind și accesoriile deosebite de inspirație populară precum fotele, care erau des intalnite in costumatia reginei Maria. Dar “graba strică treaba” și abia la finalul ședinței noastre foto și la vizionarea fotografiilor am realizat acest lucru.

Pentru început vă prezint setul de fotografii realizate cu prima alegere vestimentară ce constă într-o ținută “all white” accesorizată cu perle, care mi-a sugerat  simplitate, noblețe și care a fost pusa minunat in valoare de superba Carmen Abrudean.

Fashion photography, fine art, oana sauca

Lumina

Am folosit două surse de lumină, cu ajutorul carora am căutat să redau un aspect “pictural”, cu treceri graduale între lumină și umbră, obținând un contrast plăcut.

Sursa principală de lumină a fost un bliț de studio Elinchrom RX 400 cu modificator de lumină Elinchrom Rotalux Deep Octa 100 cm, poziționată în partea stângă a modelului la un unghi de 45′.

A doua sursă de lumină constând într-un bliț Elinchrom RX One cu modificator Elinchrom Portalite 66×66 a îndeplinit un rol de umplere a umbrelor puternice fiind poziționat în partea opusă a luminii principale.

Fashion photography, fine art, oana sauca

Make up – Cristina Smeu

Creațiile superbe ale Ioanei m-au dus cu gândul la:

Feminitate iar pentru asta am folosit clasicul ruj rosu, care creează un contrast cantitativ cu ținuta albă și constituie aceea pată de culoare;

Naturalete ce și-a pus amprenta prin abordarea unui machiaj minimalist la nivelul ochilor care nu face altceva decât să pună în valoare trăsăturile deosebite ale modelului.

Așa cum esențele tari se țin în sticluțe mici și feminitatea poate fi pusă în valoare de lucruri simple, atent selecționate care depășesc barierele timpului și trendurilor.

Am folosit:

1. Machiajul tenului

Lotiune tonica – Bioderma Sensibio H2O
Crema – Bioderma Atoderm Nutritive
Primer – Makeup for ever – High definition Primer
Fond de ten – Makeup for ever ultra HD – Y245 + Mayam Jojoba Gold Oil
Anticearcan – NYX – Conceal, Correct, Contour – 3CP01 Light/Clair
Pudra – Paris Berlin Translucent Loose Powder exM.
Contouring – NYX highlight & Countour Pro Palette
Blush – NYX- Sweet cheeks Blush Palette

2. Sprancene

Boys’n Berries – instabrows waterproof in shades : Honey/chestnut/walnut

3. Machiajul ochilor

Baza : MAC Soft Ochre Pro Longwear PaintPot
Farduri : Melkior – Magnolia 3G/Maroon
Mascara : Burjois mascara Waterproof Volume reveal

4. Buze

Creion de contur de buze red 1.14G de la Melkior
Ruj clasic Melkior Fire 4.5g
Kiko Milano Unlimited double touch – top coat Brilliant leves transparent

Fashion photography, fine art, oana sauca

Hair – ALina Niculescu

Am ales să completez ținuta cu o împletitură curată de inspirație medievală, sub forma de breton asimetric, care are rolul de a sublinia accesoriul de pe cap.

reduceri haine dyfashion

Tehnica utilizată pentru aceasta coafură este o varianta a împletiturii franceze, creată prin adaugarea suvițelor de păr dintr-o singură parte, obținându-se un breton fals.

Fashion photography, fine art, oana sauca

Detalii tehnice:

f/8, iso 100, shutter speed 1/160

yvy bags

Obiectiv : Canon 100mm f2.8 L Macro
Aparat foto : Canon 5D Mark III
Lumina: Elinchrom

Echipa

Model | Carmen Abrudean
Agentia | MRA
Fotograf | Oana Sauca
Hair | Alina Niculescu
Makeup | Cristina Smeu

Total
59
Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*